GKN Aerospace in Sweden

Om GKN Aerospace i Sverige

Om GKN Aerospace i Sverige

GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace, som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Företagen i Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engines och vid vår anläggning i Trollhättan utvecklar och tillverkar vi avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer. Vi arbetar även med motorunderhåll.

Vi har produktionsanläggningar i Trollhättan, Kongsberg (Norge), Mexiko och USA. Vi har också ett ingenjörskontor i Bangalore, Indien och kontor i Stockholm (Public Affairs) och i Göteborg. Huvudkontoret för Engines ligger i Trollhättan, och där arbetar ca 2000 personer.

Nyheter

Produkter och tjänster

Produkter och tjänster

Vi arbetar med flygmotorer, komponenter till flygmotorer och rymdraketer. Vi underhåller också militära flygmotorer och arbetar med stationära gasturbiner.

För att lyckas i den mycket hårt konkurrensutsatta flygbranschen måste man vara specialiserad. Vi har specialiserat oss på ett tiotal mycket avancerade motorkomponenter i civila motorer. Specialiseringen har varit framgångsrik; våra komponenter finns i dag med i över 90% av alla nya större passagerarflygplan som levereras, världen över. 

Läs mer

Forskning

Forskning

Forskning

Forskning och utveckling är en stor del av vår verksamhet. Flygindustrin står inför stora utmaningar framöver, inte minst miljömässigt, där våra lättviktsteknologier bidrar till minskad bränsleförbrukning och därmed lägre utsläpp. De teknologier vi utvecklar är ofta kopplade till avancerad tillverkningsteknologi och kan minska vikten på motorstrukturer med 15-30%.

Vi arbetar långsiktigt tillsammans med universitet, högskolor och forskningsinstititut. Vi har i storleksordningen 50 doktorander i olika forskningsprojekt runt om i Sverige. En viktig samarbetspartner är Högskolan Väst och Produktionstekniskt Centrum (PTC) på Innovatum i Trollhättan.

EU-forskningsprogram

EU-forskningsprogram

Vi är mycket aktiva inom de EU-projekt som rör flygbranschen, t ex Ultimate, Arias och Clean Sky, SAGE och LIGHTer. Vår satsning på Clean Sky 2 är den största satsningen på ett forsknings- och teknologiprojekt som vi har gjort någonsin, ca en halv miljard under en sjuårsperiod.

Länkar till EU-projekt samarbeten.

Vinnova

Innovair

Clean Sky

Flyget och miljön

Flyget och miljön

Flyget har en viktig roll i arbetet med att minska växthusgasutsläppen, och mycket har gjorts under decennier. De senaste 50 åren har flygmotorernas bränsleförbrukning - och därmed utsläppen minskat med över 50%.

Idag svarar flyget för ungefär 4-5% av Sveriges totala utsläpp av koldioxid.

Karriär

Är du intresserad av flyg och rymd, nya teknologier, spännande produkter och intressanta material? Då är GKN Aerospace garanterat något för dig!

Karriär

Karriär

Vi är ett spännande företag på flera sätt; dels är vi ett globalt företag, där du har kolleger över hela världen, dels arbetar vi med enormt intressanta och stimulerande utmaningar; framtidens flygplan och rymdraketer.

Det blir inte sämre av att vi jobbar med saker som har stor betydelse för miljön.

Vårt fokus ligger mycket på att utveckla och tillverka komponenter som är lättare än dagens. Hela flygbranschen strävar nämligen till att minska flygplanens bränsleförbrukning – för att därmed minska utsläppen av koldioxid.

Vi söker alltid duktiga medarbetare och våra lediga tjänster finns annonserade på www.gknaerospace.com. Gå till Careers och välj Sweden i menyn för location, så får du upp våra lediga tjänster.

Studenter

Studenter

Tillsammans med Nils Ericsson-gymnasiet i Trollhättan och en företagspool bestående av olika företag i närområdet, har vi en industriteknisk utbildning (ITU) där parterna tar gemensamt ansvar för hela din utbildning. Programmet är certifierat som Teknikcollege, vilket innebär att utbildningen utformats tillsammans med näringslivet.

Vi har även ett traineeprogram för nyexaminerade civilingenjörer och ekonomer. Våra traineer får lära sig om företaget och dess olika verksamheter under 27 månader, varav 6 månader spenderas utomlands. Mer om traineeprogrammet.​

Vi erbjuder också examensarbeten varje år inom ett flertal områden. Tillgängliga examensarbeten och kontaktuppgifter finns annonserade på vår traineeblogg

Vill du veta mer? Kontakta Magnus Hallberg som är vår studentkontakt.
magnus.hallberg@gknaerospace.com
0520-292640

Nerladdningsbart material

Kontakta oss

Kontakta oss

Om du vill veta mer om vad vi gör är du välkommen att kontakta oss.

GKN Aerospace Sweden AB
46181 Trollhättan
Besöksadress: Flygmotorvägen 1, Trollhättan
Telefon: 0520-94000
E-post: gaes@gknaerospace.com

Kommunikationsavdelningen
Caroline Beaufoy
Communications Officer
E-post: Caroline.beaufoy@gknaerospace.com
Telefon: 070-087 3870

External Relations
Robert Hell
External Relations Manager
E-post: Robert.hell@gknaerospace.com
Telefon: 070-087 3323

HR
Jonas Fyhr
HR Director
E-post: jonas.fyhr@gknaerospace.com
Telefon: 070- 087 2889

Studentkontakt
Magnus Hallberg
E-post: magnus.hallberg@gknaerospace.com
Telefon: 0520-292640